Vincent & Heidi

Pakket 2 – Vincent & Heidi

  • Q&A Vincent & Heidi
  • Bezoek van de Film Fataal in een Pathé bioscoop/Pathé Thuis (in de klas)
  • Lesmodule door Stichting MOED, door eigen docent te behandelen

Duur Pakket

  • Q&A Vincent & Heidi (40/50 Minuten)
  • 95 minuten film Fataal
  • 5 Thema lessen, 20/30 minuten per les

Inhoud Q&A en verhaal gastspreker Vincent & Heidi (Graag met foto's opmaken).

Vincent werd in de Torenstraat in Castricum zelf zinloos mishandeld en moest met spoed naar het ziekenhuis. “Ik vind het heel belangrijk om scholieren vanuit eerste hand te vertellen over de enorme impact van zinloos geweld. Fysiek, maar ook mentaal.”

Hij vocht op de intensive care voor zijn leven, vanwege een schedelbasisfractuur, een gebroken kaak, neus en een kapotgeslagen mond. Van het incident zelf kan hij zich weinig herinneren, daarom neemt zijn moeder het over vanaf een halfuur voor de klap. Vanaf het rechtsproces neemt Vincent het weer over, om uit de eerste hand te kunnen vertellen over welke enorme gevolgen het zinloos geweld voor hem had.

Vincent vertelt tijdens de Fataal Schooltour over wat hem is overkomen. Over de fysieke en mentale gevolgen van zinloos geweld. Op basis van zijn eigen ervaringen. Een indrukwekkend verhaal voor scholieren, die zich mede door zijn jonge leeftijd gemakkelijk in hem kunnen verplaatsen.

“Zinloos geweld moet wat mij betreft altijd onder de aandacht blijven. Het is volledig onnodig en heeft een enorme impact. Op mij, op andere slachtoffers en ook op de mensen daar omheen. Ik vind het heel belangrijk om zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken dat zoiets eigenlijk nooit meer zou mogen gebeuren,” aldus Vincent. 

Doelgroep

De Fataal schoolvoorstellingen zijn te boeken voor zowel het VMBO,PO,MBO en het HBO onderwijs. De verschillende pakketten uit ons aanbod worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen. Het begeleidingsteam van Fataal is er toe opgeleid om leerlingen van de verschillende niveaus te begeleiden en ondersteunen. 

Video

GRATIS OFFERTE

Klik hier om zelf eenvoudig de prijs voor in de bioscoop te berekenen.  

CONTACT

Theater in School – Boekingen & Informatie
T +023-5316222
E info@theaterinschool.nl
Website www.theaterinschool.nl

Scroll to top

De Fataal schooltour met lesmodule ook op jouw school?

Boek direct!